Meteorologii anunţă că riscul producerii avalanşelor în Munţii Rodnei este însemnat, fiind de gradul trei din cinci. În următoarele ore specialiştii aşteaptă noi depuneri de zăpadă, fără coerenţă cu stratul actual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stratul de zăpada este prezent atât în zonele înalte, cât şi în cele mai joase şi în mare parte stabilizat. În următoarele 48 de ore sunt aşteptate ninsori local însemnate cantitativ, ce vor depune pe alocuri 20-30 cm de zăpadă proaspătă şi fără coerenţă cu stratul actual”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, vântul intens va spulbera o mare parte din zăpadă în zonele adăpostite şi pe văi şi va forma în altitudine plăci de vânt, de grosimi variabile.

”Atât la suprasarcini cât şi natural, pe pantele mai înclinate, riscul declanşării unor avalanşe de dimensiuni mici şi izolat medii va fi însemnat(3) la peste 1800 m”, au mai transmis meteorologii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.