Doi bărbaţi din Râmnicu Vâlcea acuză de abuz forţele de ordine care au oprit la un filtru autoturismul în care aceştia circulau, cei doi susţinând că au fost amendaţi fără motiv. Pe de altă parte, Poliţia Vâlcea susţine că amenda a fost aplicată pentru că cei doi nu aveau completate declaraţiile pe proprie răspundere prevăzute de Ordonanţele Militare, iar ulterior şi au refuzat să plece din punctul de control motivând că au avut declaraţiile completate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Incidentul s-a produs, conform IPJ Vâlcea, vineri, 10 aprilie, în municipiul Râmnicu Vâlcea. În filmul realizat de unul dintre tineri şi postat pe Facebook, cei doi acuză de abuz poliţiştii care i-au oprit pentru a vedea dacă respectă prevederile ordonanţelor militare în baza cărora se instituie restricţii de circulaţie. 
„Am mănuşi, am mască, am foaia completată, cumpărăturile, ce e în neregulă?” spune şoferul oprit în trafic. 
„Suntem abuzaţi de Poliţia Română, mai fac două minute până la mine acasă, am fost la magazin şi suntem abuzaţi că ne dă amendă, pe nedrept”, adaugă pasagerul. 
La rândul lor, reprezentanţii IPJ Vâlcea susţin că cei doi nu deţineau completate declaraţiile pe proprie răspundere prevăzute de Ordonanţele Militare, iar poliţiştii le-au adus la cunoştinţă faptul că vor fi sancţionaţi contravenţional, iar procesele-verbale de constatare a contravenţiei vor fi comunicate la domiciliu, prin poştă. 
„Ulterior cei doi au completat declaraţii pe proprie răspundere şi au refuzat să plece din punctul de control motivând că au avut declaraţiile completate. Deoarece conducătorul autoturismului  nu a respectat dispoziţiile poliţistului de a se pune în mişcare, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere” precizează IPJ Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.