Plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD îi vor fi retrase şoferului român de către autorităţile din Suedia, a declarat pentru Realitatea TV Eva Isaksen, purtător de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia a declarat că numerele de înmatriculare sunt perfect legale în Uniunea Europeană, dar că ţările prin care trece autoturismul au libertatea de a nu le accepta şi îi pot cere şoferului să le schimbe cu cele standard.

Oficialii nordici spun că este prima dată când au loc astfel de probleme la nivel european şi că, de obicei, şoferii legitimaţi sunt lăsaţi să plece mai departe de către poliţiştii din alte ţări.

El a mai spus că, după ce au fost informate de autorităţile din România care este semnificaţia mesajului înscris pe plăcute, autorităţile din Suedia au luat decizia de a-i retrage şoferului dreptul de a circula cu ele şi în Suedia.

"De miercuri, nu va mai putea deţine acele numere de înmatriculare", a declarat pentru Realitatea TV Eva Isaksen, purtător de cuvânt Agenţia de Transport din Suedia.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral. Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.