Un pui de urs care s-a rătăcit de mamă şi a căzut în apele unui pârâu, între stânci, a fost salvat, duminică, de către jandarmii montani din judeţul Argeş. Puiul a fost evaluat medical şi va fi lăsat în natură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jandarmii montani argeşeni au fost alertaţi, duminică, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că pe un traseu montan din judeţ se află un pui de urs rănit, au declarat oficiali ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.
 
 
Echipaje ale Jandarmeriei s-au deplasat la faţa locului, pe traseul duce spre Valea lui Stan din Munţii Făgăraş, unde au găsit puiul de urs căzut între stânci, în apă, pe un teren foarte accidentat. Jandarmii au savat animalul care a fost dus într-o zonă accesibilă, unde un medic veterinar împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Ocolului Silvic Vidraru aşteptau pentru a vedea care este starea sa de sănătate. În prezent puiul de urs se află în afara oricărui pericol şi va fi eliberat în mediul său natural, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Argeş.
 
Pe timpul intervenţiei pentru salvarea animalului colegii celor doi jandarmi care au intervenit au asigurat zona, întrucât exista riscul ca ursoaica să vină după puiul ei.
 
Tot duminică, salvamontiştii au avertizat că în zona Valea lui Stan din masivul Făgăraş se află un pui de urs rănit, care urmează să fie capturat. Turiştii au fost sfătuiţi să fie atenţi, în perioada următoate, întrucât ursoaica ar putea reacţiona.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.