Peste 2.000 de oameni au manifestat, luni, în faţa palatului prezindenţial în sprijinul guvernului Grindeanu şi cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis pe care îl acuză că a dezbinat poporul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 22:01 Protestul din faţa Palatului Cotroceni s-a încheiat după mai bine de cinci ore

Mitingul proguvernamental s-a încheiat în jurul 21.45.

Cu puţină vreme înainte plecării ultimilor protestatari, două doamne au început să strângă gunoaiele din zonă. ”Să nu zică ăia din Victoriei că nu facem curat”, a spus una dintre ele. La plecare, şi-au luat ”la revedere” de la bodyguardul din faţa unei vile din zonă: ”Ne vedem mâine!”

Principala revendicare a manifestanţilor a fost demisia preşedintelui Iohannis pe care îl socotesc vinovat pentru divizarea societăţii prin poziţia sa faţă de guvernul Grindeanu şi măsurile pe care acesta le-a luat de la instalare.

Manifestanţii spun că vor reveni şi în serile următoare. În timp ce plecau de la protest, două doamne spuneau: "Să mai aducem vecini". Protestul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente care să determine intervenţia forţelor de ordine.

UPDATE 21:23 La Palatul Cotroceni mai protestează aproximativ 300 de persoane; oamenii au început să plece

Manifestanţii care i-au cerut preşedintelui Iohannis, luni seara, să demisioneze au început să plece de la Palatul Cotroceni, însă mulţi dintre ei vor să revină la protest şi în serile următoare.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai sunt aproximativ 300 de persoane care cer demisia preşedintelui, suflă în vuvuzele şi poartă pancarte antiprezidenţiale şi proguvernamentele. ”"Preşedintele nostru este un instigator, de-asta protestez", a spus o doamnă in timp ce pleca spre casă.

Manifestanţii spun că vor reveni şi în serile următoare. În timp ce plecau de la protest, două doamne spuneau: "Să mai aducem vecini". Protestul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente care să determine intervenţia forţelor de ordine.

UPDATE 19:17 Peste 2.000 de oameni strigă la Palatul Cotroceni ”Respectaţi votul românilor”

Numărul susţinătorilor guvernului Grindeanu care protestează în faţa Palatului Cotroceni împotriva preşedintelui Iohannis a ajuns la 2.000. Ei cer demisia preşedintelui Iohannis şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Circulaţia este închisă pe bulevardele Gh. Marinescu şi Eroii Sanitari. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de comportamentul preşedintelui Iohannis de la începutul protestelor antiguvernamentale. De asemenea, este contestată şi Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al DNA. Unul dintre manifestanţi a venit cu un pui de cucuvea, referire la o adresă de mail pe care ar fi folosit-o Kövesi.

Protestatarii scandează "PSD, PSD", "Ghinion, am ieşit si noi", ”Susţinem guvernul Grindeanu", "Jos labele de pe guvernul meu". Câteva lasere sunt agitate pe porţile Palatului Cotroceni şi se strigă "Respectaţi votul românilor".

Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scrie " Iohannis, dă-ne ţara înapoi! ", "UNEŞTE ce e dezbinat", "DNA fără cucuvea",  "Voi sunteţi 100.000. Noi, milioane"

Protestatarii, majoritatea în vârstă, s-au adunat în grupuri şi dezbat pe marginea manifestaţiilor de la Piaţa Victoriei. "Aţi văzut ce dotaţi sunt?", discută un grup de bărbaţi referitor la recuzita protestatarilor din piaţa Guvernului. "Cineva ii plăteşte, să ştiţi", a replicat un altul.

UPDATE 18:08 Peste 500 de persoane protestează în faţa Palatului Cotroceni; unul dintre ei a venit cu un pui de cucuvea

Mai mult de 500 de persoane protestează zgomotos, cu vuvuzele, fluiere, în faţa Palatului Cotroceni. Circulaţia este închisă pe bulevardele Gh. Marinescu şi Eroii Sanitari.

Ei sunt nemulţumiţi de comportamentul preşedintelui Iohannis de la începutul protestelor antiguvernamentale. De asemenea, este contestată şi Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al DNA. Unul dintre manifestanţi a venit cu un pui de cucuvea, referire la o adresă de mail pe care ar fi folosit-o Kövesi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scrie " Iohannis, dă-ne ţara înapoi! ", "UNEŞTE ce e dezbinat", "DNA fără cucuvea". Cei mai mulţi dintre ei cer demisia preşedintelui.

Sunt nemulţumiţi ca preşedintele Iohannis "e un dezbinator", după cum declară mai mulţi protestatari. "Ne-am săturat de acest preşedinte care stie doar să dezbine", a spus o doamnă.

De asemenea, manifestanţii îşi exprimă susţinerea faţă de guvernul Grindeanu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 17:25 Numărul protestatarilor de la Cotroceni a trecut de 400; circulaţia în zonă este îngreunată

Aproximativ 400 de persoane protestează, luni după-amiază, pentru a doua zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Pe măsură ce numărul manifestaţilor a crescut, jandarmii au lărgit perimetrul în care le permit să protesteze.

Grupul manifestanţilor s-a extins şi în stradă astfel încât  circulaţia în zona Palatului Cotroceni se desfăşoară cu dificultate.

Protestatarii huiduie şi scandează mesaje de susţinere a Guvernului Grindeanu, cerând demisia şefului statului. Oamenii afişează pancarte cu mesaje precum: "Iohannis, trădător de ţară", "Iohannis, dictator, piroman".

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şi duminică, aproximativ 2.500 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit "trădător de ţară”.

"DNA să vină să te ia", "Jos Iohannis", "PNL şi USR aceeaşi mizerie”, "Vrem guvern democrat", "Ghinion, am ieşit şi noi", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "Ne-am săturat, te vrem suspendat" şi "Jos Kovesi" au scandat protestatarii de la Palatul Cotroceni. Manifestaţia s-a încheiat după aproximativ şapte ore, timp în care circulaţia rutieră a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

Protestul din faţa Palatului Cotroceni a avut loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde şase zile la rând s-au strâns peste 100.000 de oameni, duminică numărul participanţilor depăşind 280.000. Duminică, manifestanţii din Piaţa Victoriei au anunţat că, chiar dacă Guvernul a abrogat OUG de modificare a codurilor penale, nu renunţă la proteste pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politiceni, şi trebuie să răspundă pentru ce au făcut şi să îşi dea demisia. De asemenea, peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze duminică şi în alte oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara - 40.000, Iaşi - 30.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.