Aproximativ 120 de angajaţi ai unei firme de pază care are contract cu Complexul Energetic Hunedoara şi-au părăsit, miercuri dimineaţă, posturile, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile deoarece CEH nu a plătit datoria către societatea la care aceştia lucrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, Petre Nica, a declarat pentru News.ro că angajaţii firmei de pază s-au retras, miercuri dimineaţă, de la posturile lor, în semn de protest faţă de faptul că nu şi-au primit salariile la timp.

”Complexul Energetic Hunedoara are o datorie către firma de pază, într-adevăr. S-au făcut unele plăţi în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar nu s-a acoperit toată datoria”, a declarat Petre Nica.

Sursa citată a mai arătat că firma de pază nu a reziliat contractul cu CEH, deşi plăţile s-au făcut cu întârziere.

”Nu s-au retras (firma de pază – n.r.). Până la rezolvarea situaţiei vom pune noi pază proprie pentru ca bunurile CEH să nu fie sustrase de persoane rău intenţionate. Cei de la firma de pază ne-au transmis că vor trimite alţi angajaţi în locul celor care şi-au părăsit posturile”, a mai spus Nica.

Firma de pază Internaţional Centurion asigură paza pentru unităţile miniere ce aparţin de CEH, respectiv minele Lonea, Livezeni, Vulcan, Lupeni, dar şi Preparaţia Coroieşti.

Potrivit presei locale, datoria CEH către această firmă de pază se ridică la aproximativ două milioane de lei.

Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu dificultăţi financiare după ce instanţa a amânat intrarea în insolvenţă.

Procesul privind insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara, deschis la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat, în 8 martie, până la judecarea unui alt dosar disjuns, care se află la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH şi a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvenţă la solicitarea creditorilor.

Conform tabelului de creanţe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.