Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au făcut publice imagini faţa şi profil ale fetiţei găsite moartă lângă un cimitir şi au constatat că decesul a survenit unui posibil unui traumatism cranio-cerebral acut. De asemenea, decesul a avut loc cu 24-48 de ore înaintea găsirii cadavrului. De asemenea, pentru arderea trupului fetiţei de 5-6 ani ar fi fost folosit un combustibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost sesizat despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic - agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu. După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C”, se arată într-un comunicat de presă, deluni, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
 
La aproximativ 50 de metri de locul unde a fost găsit piciorul copilei a fost identificat şi cadavrul acesteia.
 
"Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri”, se mai arată în comunicat.
 
Poliţiştii au marcat locul faptei, iar cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.
 
 
"În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte, privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte. S-a întocmit procesul-verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că datorită întunericului aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021. De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului”, se mai arată în comunicat.
 
Procurorii au dispus şi efectuarea unei autopsii a cadavrului încă neidentificat.
 
"În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.
 
Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea victimei şi fac verificări inclusiv în centrele DGASPC. 
 
"Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere. Urmărirea penală continuă”, se mai arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.