Un număr de 16 percheziţii au fost făcute de procurorii DIICOT - Structura Centrală, în judeţele Arad, Bihor şi Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracţional care se ocupa cu traficul de droguri. În urma acestor percheziţii au fost descoperite importante cantităţi de droguri, dar şi arme albe. Şapte persoane vor fi audiate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gruparea infracţională era specializată în comercializarea de droguri de risc şi mare risc.
 
”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog efectuează un număr de 16 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracţionale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis, cocaină şi MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacţiilor”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al DIICOT.
 
Gruparea verifica traseul drogurilor, înainte de a face tranzacţiile.
 
”Pentru a împiedica descoperirea activităţii infracţionale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locaţiilor folosite pentru depozitare şi a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacţiile. În cauză s-a reţinut că în perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină şi peste 5000 de pastile de MDMA”, se mai arată în comunicat.
 
În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite importante cantităţi de droguri ce erau pregătite pentru distribuţie, dar şi arme albe.
 
La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi audiate şapte persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.
 
Printre cei duşi la audieri se numără şi celebrul interlop arădean, Uţu Rohozneanu. Acesta a fost, în trecut, condamnat la închisoare pentru infracţiuni precum tentativă de omor, şantaj, lipsire de libertate, lovire şi alte violenţe, ameninţare, complicitate la trafic de droguri şi trafic de droguri de mare risc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.