Edilul ieşean Mihai Chirica a declarat că procurorii DNA au venit miercuri la Primărie pentru a ridica documente emise începând cu 2012 de mai multe servicii ale municipalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Chirica a precizat că a fost informat despre acţiunea procurorilor DNA, dar că el nu se află în Iaşi, ci este plecat la Guvern, unde are programate întâlniri pentru proiectele Iaşiului.
 
"În această dimineaţă, procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment, eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort", a afirmat primarul Mihai Chirica.
 
El a precizat că nu poate da mai multe detalii ne acest subiect.
 
O echipă de procurori din cadrul DNA Iaşi se află, miercuri, în sediul Primăriei ieşene pentru a ridica mai multe documente, într-o anchetă privind săvârşirea unor fapte de corupţie. Surse din cadrul municipalităţii afirmă că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi.
 
Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată în ianuarie 2021 pentru abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda. 
 
Totodată, edilul ieşean este vizat în mai multe anchete privind afaceri imobiliare. 
 
Mihai Chirica a fost audiat anul trecut de DIICOT într-un dosar referitor la construcţia în condiţii dubioase a unui imobil în zona Sărărie din municipiu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.