Echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeş a fost solicitat pentru prima dată de salvamontiştii din judeţul Caraş-Severin pentru a ajuta la salvarea vieţii unei persoane accidentate pe pârtia din staţiunea montană Muntele Mic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Persoana, de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, a suferit policontuzii în zona toracică şi a membrelor, fiind necesar transportul de urgenţă la o unitate spitalicească. Echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontişti, care i-au acordat primul ajutor, şi l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a beneficia de asistenţă medicală complexă şi de tratament de specialitate”, transmite IGAV, într-un comunicat de presă de vineri.
 
Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I., a creat o strategie pentru eficientizarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă prin înfiinţarea a trei noi puncte de operare aeromedicală, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creşterea nivelului de pregătire a personalului navigant.
 
Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeş a fost inaugurat la finalul anului trecut, urmând ca în perioada următoare să devină operaţionale şi celelalte două puncte din Câmpulung Moldovenesc şi judeţul Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.