Echipe de medici din Cluj, Bucureşti şi Viena au participat la o intervenţie de preluare de organe de la o tânără de 20 de ani aflată în moarte cerebrală, în urma unei rupturi de anevrism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Judeţean Timişoara, marţi a avut loc la unitatea medicală o prelevare de organe, cea de-a doua din acest an, la care au participat echipe medicale din Cluj, Bucureşti şi Viena.

Prelevarea s-a făcut de la o pacientă de 20 de ani, care a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

”Pacienta s-a internat în unitatea sanitară vineri. Medicii au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, însă, din nefericire, luni s-a declarat moartea cerebrală a acesteia. Cu consimţământul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, Bucureşti şi Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plămânilor şi a ficatului”, se arată în comunicat.

Echipa de prelevare din Cluj, condusă de medicul Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din Bucureşti, condusă de medicul Sorin Ianceu, a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii.

Prelevarea de organe de la Spitalul Judeţean Timişoara a fost coordonată de Agenţia Naţională de Transplant din România, în colaborare cu Agenţia Europeană de Transplant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.