Operaţiunea de salvare la Mina Lupeni - unde trei mineri sunt daţi dispăruţi după ce s-a surpat tavanul abatajului în care lucrau - continuă, însă există în continuare pericolul surpării, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că există indicii că cei trei mineri surprinşi în subteran la Mina Lupeni ar fi în viaţă şi că operaţiunea de salvare a lor continuă.

”Operaţiunea de degajare a surpării continuă. Deja există semne că cei trei mineri sunt în viaţă, se aud zgomote şi voci. Se intervine în acest moment şi se caută să se ajungă pe calea cea mai scurtă. Personal, sper că într-o oră să se rezolve chestiunea aceasta. Ceea ce este important de spus este că există pericolul surpării în continuare”, a declarat prefectul Fabius-Tiberiu Kiszely.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că la locul incidentului se execurau lucrări de consolidare.

”Din câte am înţeles, acolo unde a avut loc surparea erau nişte lucrări de susţinere, de consolidare. La asta se lucra”, a declarat prefectul.

El a mai spus că la Mina Lupeni urmează să sosească şi un elicopter SMURD.

Galeria unde a avut loc surparea este la o adâncime de 500 de metri.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara că la momentul surpării în galerie se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să iasă. Ceilalţi trei au fost prinşi sub dărâmături, fiind daţi dispăruţi.

Ministrul Toma Petcu a plecat la Mina Lupeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.