Zece persoane sunt audiate, miercuri, la Poliţia Prahova într-un dosar de cămătărie în care suspecţii sunt acuzaţi că împrumutau sume de bani cu dobânzi mari, după care îi ameninţau pe debitori cu violenţă pentru a-i determina să plătească. Anchetatorii au identificat şapte victime, dar şi bani şi autoturisme pentru care presupuşii cămătari nu au justificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Marian Popescu, descinderile au loc la două adrese din muncipiul Ploieşti şi la trei din oraşul Plopeni.

Suspecţii din acest dosar sunt cercetaţi pentru că ar fi împrumutat bani cu dobânzi foarte mari, iar pentru a-şi determina victimele să plătească le şantajau amennţându-le cu bătaia.

Anchetatorii au identificat, până în prezent, şapte persoane cărora cămătarii le-au dat bani cu împrumut după care le-au ameninţat pentru a le determina să plătească dobânzile foarte mari.

Unii dintre suspecţi au ajuns deja la audieri, la sediul Poliţiei Prahova, în timp ce alţii asistă la percheziţii.

Poliţiştii au găsit în locuinţele suspecţilor suma de 10.000 de lei, dar şi mai multe autoturisme pe care le vor indisponibiliza, în condiţiile în care suspecţii nu au documente justificative asupra acestor bunuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.