Firma din judeţul Prahova la care a izbucnit incendiul în care două persoane au suferit arsuri grave afirmă că una dintre victime nu este angajat al fabricii care se ocupă, conform codului CAEN, cu tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase. Bărbatul era acolo ca vizitator, acesta fiind cunoscător în repararea centralelor termice şi dorind să îşi repare un arzător propriu, au transmis reprezentanţii companiei Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova. Celălalt bărbat este angajat ca paznic. Cei doi bărbaţi răniţi au fost transferaţi, marţi după-amiază, la spitale din străinătate cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Teritorial de Muncă (TM) Prahova în urma verificărilor făcute la fabrica din comuna Colceag, satul Inoteşti, una dintre victimele incendiului, bărbatul în vârstă de 54 de ani, este angajat al firmei care administra hala, pe postul de paznic.
 
Cea de-a doua victimă era în vizită în fabrică în momentul izbucnirii incendiului şi se îndrepta spre maşină când s-a auzit o bubuitură şi a fost cuprinsă de flăcări, informează ITM Prahova, într-un comunicat dat publicităţii marţi. 
 
Conform celor declarate la ITM de oficialii firmei unde a avut loc incendiul, bărbatul de aproximativ 59 de ani "se afla în incinta unităţii în calitate de vizitator, acesta fiind cunoscător în repararea centralelor termice, dorind să îşi repare un arzător propriu”. 
 
"În jurul orei 18:50 s-a auzit o pocnitură din hala de depozitare, urmată de un incendiu. Angajatul unităţii încărcase într-un autotren cuburi de tip IBC goale, moment în care a încercat să acţioneze cu extinctorul acesta a fost cuprins de flăcări, iar cea de-a doua victimă (vizitatorul) când încerca să iasă din hală şi să se urce în maşina proprie a fost prinsă şi aceasta de flăcări”, le-au transmis reprezentanţii firmei inspectorilor de muncă, potrivit documentului citat.
 
Aceeaşi sursă menţionează că oficialii companiei au arătat că instalaţia nu se afla în funcţiune în momentul izbucnirii focului, iar rezervoarele în care se stochează materia primă şi produsele finite nu au fost afectate de incendiu. 
 
"Nu se cunosc cauze prezumtive care au dus la producerea evenimentului”, mai susţin reprezentanţii firmei, conform ITM Prahova. 
 
Cu toate acestea, marţi, ISU Prahova a anunţat drept cauză probabilă a incendiului folosirea unui dispozitiv de sudură fără respectarea normelor. 
 
În incendiu au fost distruse un TIR încărcat cu 22 de cuburi de plastic, un strung, un stivuitor, un autovehicul marca Aro, motoare electrice şi pompe pentru transport lichide, anvelope auto, elemente de mobilier şi două autoturisme.
 
Compania privată care administrează hala are 17 angajaţi şi a fost înregistrată în anul 2004. 
 
Marţi după-amiază, cei doi răniţi au fost preluaţi cu ambulanţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, în vederea transferului către clinici din străinătate. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Violeta Tase, a declarat pentru News.ro că cei doi au părăsit spitalul în jurul orei 13:00. Fiecare a fost preluat de o ambulanţă şi însoţit de un medic în drumul spre Bucureşti.
 
La rândul său, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, desfăşoară marţi zboruri umanitare pe rutele Otopeni - Viena – Bruxelles - retur şi Otopeni - Târgu Mureş - Graz - retur, pentru transportul, în regim de urgenţă, a trei pacienţi care au suferit arsuri.

Echipele medicale care monitorizează pacienţii pe timpul zborurilor sunt formate din specialişti din cadrul SMURD şi Ministerul Apărării Naţionale. Misiunile au fost aprobate de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitărilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două aeronave au decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 14.30.

Doi dintre pacienţii transportaţi sunt bărbaţii răniţi în incendiul din Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.