Turistul american a cărui dispariţie a fost semnalată autorităţilor române a fost localizat din elicopter, miercuri după-amiază, după mai multe ore de căutări. Parapanta a fost văzută în apropiere de Crucea de pe Caraiman, locul din care parapantistul a plecat in zbor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajul de pe elicopterul care a decolat zona din masivul Bucegi în care turistul ar fi putut să cadă a localizat parapanta în dreapta Crucii de pe Caraiman, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae.

Nu se ştie dacă bărbatul este în viaţă.

La faţa locului a fost solicitat un alt elicopter dotat cu un troliu, care să-l preia pe bărbat. Dacă este în viaţă, acesta ar urma să fie dus direct la un spital din Bucureşti.

Timp de aproximativ patru ore, zeci de pompieri, jandarmi şi salvamontişti au căutat pe traseele montane şi în păduri turistul străin a cărui dispariţie a fost anunţată, miercuri dimineaţă, de către alţi doi turişti care au sunat la 112 şi au spus că după ce s-au lansat cu parapanta din zona crucii de pe Caraiman ei au ajuns la destinaţie, dar prietenul lor nu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.