Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au ajns, vineri seară, în urma unei acţiuni care a durat trei ore, la cei doi turişti rămaşi blocaţi în apropierea Vârfului Omu din Masivul Bucegi şi au început coborârea către staţiune împreună cu cei doi. Niciunul nu a avurt nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele de la Salvamont i-au găsit pe cei doi turişti rămaşi blocaţi pe un traseu dificil din Masivul Bucegi şi coboară, împreună cu ei, către staţiune, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Potrivit acestuia, atât bărbatul, cât şi femeia se pot deplasa singuri şi nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Haiduc a mai spus că se estimează ca într-o oră salvatorii să ajungă cu cei doi în staţiune.

Acţiunea a fost demarată în urmă cu mai bine de trei ore, după un apel care anunţa că un bărbat şi o femeie au rămas blocaţi pe un traseu foarte dificil în apropierea Vârfului Omu din Masivul Bucegi. Apelanţii au precizat că nu mai pot înainta şi nici nu se pot întoarce pe traseul pe care au urcat. .

Operaţiunea de salvare a fost dificilă şi din cauză că în zonă este ceaţă şi viscol. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.