Mai mulţi turişti care au fost surprinşi de o ploaie torenţială, duminică după-amiază, pe un traseu montan din judeţul Prahova, au cerut sprijinul autorităţilor întrucât nu se mai pot deplasa în siguranţă. ISU a reupeerat deja o parte dintre turişti, o persoană cu o uşoară hipotermie fiind preluată de ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae, pompierii intervin, duminică, în sprijinul unor grupuri de turişti care au fost surprinşi de o ploaie torenţială pe traseul montan care face legătura între staţiunea Azuga şi oraşul Comarnic. O rupere de nori a provocat acumulare de apă şi viituri care se scurg de pe versanţi.

Turiştii se aflau cu bicicletele pe traseul Coama Baiului când au fost surprinşi de ploaia torenţială. Salvatorii au reuşit să ajungă la un prim grup, format din trei persoane şi au urcat cu acestea pe vârful Secăriei, la aproximativ şapte kilometri de localitatea Secăria.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Alte două grupuri de turişti formate din aproximativ opt persoane se află încă pe traseul montan. În sprijinul acestora intervin pompieri, jandarmi şi salvamontişti.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, au fost deja recuperate două persoane. Una dintre acestea  are o uşoară hipotermie şi a fost preluată de o ambulanţă de la Primăria Secaria

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.