Trei persoane au fopst arestate preventiv şi alte zece au fost plasate sub control judiciar, în dosarul în care procurorii DIICOT Ploieşti au destructurat un grup infracţional profilat pe înşelăciuni cu criptomonede. Conform anchetatorilor, grupul infracţional era bine organizat, unii dintre membrii săi contactând clienţi, alţii convingându-i să suplimenteze fondurile investite, în timp ce alţi membri din grup transformau criptomonedele în dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit informaţiilor date publicităţii joi de către anchetatori, membrii grupului infracţional acţionau pe trei paliere, fiecare având roluri bine definite.
Astfel, membrii din primul palier contactau potenţiali clienţi interesaţi să investească bani în criptomonede şi îi învăţau pe aceştia cum să îşi deschidă cont pe o platformă.
Pe al doilea palier, membrii grupului îi contactau pe cei care investiseră deja pentru a-i convinge să suplimenteze fondurile.
,,Acestora le-ar fi fost create, de obicei la telefon, sentimente de euforie prin falsa reprezentare a profesionalismului lor în activităţile de trading întreprinse, activităţi care, în realitate, ar fi generat pierderi”, transmit anchetatorii.
Al treilea palier era reprezentat de liderul grupului infracţional, administrator al firmei care era folosită drept faţadă pentru înşelăciuni. Alături de acesta mai activa o persoană, care deţinea contul utilizat pentru colectarea de fonduri.
În realitate, criptomonedele transferate de persoanele înşelate în conturile firmei erau convertite de membrii grupului infracţional în dolari, cea mai mare parte a sumelor fiind folosită în interes personal.
Au existat clienţi mai vechi, cărora li s-au restituit bani, după ce au solicitat în mod insistent acest lucru.
Prejudiciul cauzat astfel depăşeşte 4,71 milioane de dolari americani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.