Un tânăr în vârstă de 25 de ani din localitatea Lipăneşti, recidivist, având o condamnare cu suspendare pentru complicitate la tâlhărie, a fost condamnat la 18 de ani de detenţie după ce, în primăvara anului 2019, a ucis-o e vecina sa, în casa căreia intrase să fure, iar apoi a incendiat locuinţa. El va executa 21 de ani de închisoare, în condiţiile în care instanţa a adăugat sentinţei şi pedeapsa cu suspendare la care fusese condamnat în anul 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un complet din cadrul Tribunalului Prahova a decis, miercuri, condamnarea la 18 ani de închisoare a unui tânăr în vârstă de 25 de ani, trimis în judecată pentru infracţiunile de omor şi distrugere. 
Bărbatul a fost deferit justiţiei după ce, în noaptea de 3 spre 4 februarie 2019, a intrat în casa unei vecine, pentru a fura, şi a ucis-o cu o pilă pentru ascuţit cuţite pe femeia care l-a surprins în timp ce cotrobăia prin imobil. Ulterior, tânărul a dat foc locuinţei, iar tatăl băiatului, care a observat flăcările, a chemat pompierii. 
Pe lângă cei 18 ani de închisoare, tânărul va mai avea de executat alţi trei ani, într-un dosar în care fusese condamnat cu suspendare pentru complicitate la tâlhărie, în anul 2017.
În plus, el a fost obligat la plata de 10.000 de lei daune morale unei rude a victimei, dar şi la tratament medical „până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, obligarea la tratament fiind dispusă în baza concluziilor unui raport de expertiză medico-legală psihiatrică avizat de INML Mina Minovici la data de ianuarie 2022 i conform căruia el are nevoie de tratament.
Sentinţa poate fi atacată cu apel.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.