Salvamontiştii din Prahova vor relua, terestru, acţiunile de recuperare a trupului unei alpiniste care în urmă cu două săptămâni a murit în timpul unei ascensiuni într-o zonă foarte dificilă din Masivul Bucegi. Încercarea de a recupera cadavrul cu ajutorul unui elicopter nu a reuşit, iar ulterior elicopterul nu a mai putut interveni din cauza viscolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salvamontiştii prahoveni anunţă că vor relua acţiunile de recuperare a trupului neînsufleţit al alpinistei care şi-a pierdut viaţa în timpul unei ascensiuni in care a plecat singură chiar de ziua ei.
Decizia a fost luată după ce, în cadrul mai multor şedinţe in care s-a discutat despre modalităţile în care s-ar putea interveni în acest caz.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Vineri, o echipă de intervenţie şi una de sprijin erau pregătite să se deplaseze la locul in care se află cadavrul, însă operaţiunea a fost anulată din cauza rafalelor de vânt care ajung la viteza de o sută de kilometri pe oră. 
"Cum timp de două săptămâni elicopterul nu a putut efectua misiunea, fiind puţin probabil să reuşească, din cauza condiţiilor meteo (vânt si/sau vizibilitate scăzută), în viitorul apropiat, am decis să intervenim tot terestru in zilele următoare, atunci când vremea va permite", transmit, vineri, oficialii Salvamont Prahova.
Femeia, care era din Braşov şi era o alpinistă cu experienţă, a plecat pe munte în urmă cu două săptămâni, de ziua ei, pe traseul Albişoara Gemenelor, pentru a aduce un omagiu surorii sale gemene.
"Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită”, relatau atunci salvamontiştii din Buşteni, 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.