Peste 30 de locuinţe din comuna prahoveana Bărcăneşti au fost inundate în noaptea de marţi spre miercuri, iar autorităţile le-au recomandat localnicilor să părăsească zona şi le-au pus la dispoziţie un microbuz cu care să îi ducă la liceul din localitate, aceştia refuzând să plece din casele inundate. Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcăneşti carosabilul este inundat, pompierii intervenind pentru evacuarea apei printr-un dispozitiv care va traversa DN1 şi se va revărsa într-un canal de irigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitati să intervină în Bărcăneşti, unde peste 30 de locuinţe şi un drum au fost inundate, iar 45 de pompieri intervin cu motopompe pentru evacuarea apei. Localnicilor li s-a recomandat să părăsească zona, iar autorităţile au pus la dispoziţia lor un microbuz care să-i ducă la liceul agricol din comună, însă aceştia refuză să plece din casele inundate. 

De asemenea, pompierii prahoveni au intervenit marţi noapte cu motopompe pentru evacuarea apei în localităţile Lipăneşti, Ploieşti, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcăneşti şi Brazi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În municipiul Ploieşti, pompierii prahoveni au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcăneşti carosabilul este inundat, pompierii intervenind pentru evacuarea apei printr-un dispozitiv care va traversa DN1 şi se va revărsa într-un canal de irigaţii, iar din cauza unei conducte sparte, echipajele au acţionat şi pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi. 

În acelaşi timp, echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori şi stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil, în localităţile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păuleşti şi pe DN1, în dreptul localităţii Româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.