Peste 14.000 de abonaţi ai companiilor de furnizare a energiei electrice din 21 de localităţi ale judeţului Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, din cauza avariilor produse ca urmare a fenomenelor meteo din ultima perioadă. În unele zone reţeaua de alimentare a fost avariată de copacii căzuţi, sau chiar din cauza unei alunecări de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sâmbătă, la ora 10:00, 14,661 de consumatori din judeţul Prahova nu au energie electrică, arată datele centralizate la nivelul Prefecturii judeţului.
 
Cea mai afectată zonă este cea de munte, din nordul Prahovei, aflată, de altfel, sub avertizare Cod portocaliu de ninsori. 
 
Printre localităţile afectate cele mai multe sunt din mediul rural, doar în staţiunea Azuga patru cabane nefiind alimentate cu energie electrică.
 
Cauzele avariilor le reprezintă ruperea unor conductori în contextul căderilor masive de zăpadă, dar şi căderea unor arbori peste liniile de alimentare sau chiar, în zona localităţii Şotrile, o surpare de teren. 
 
Conform autorităţilor din judeţ, 20 de echipe se află pe teren, lucrând la remedierea avariilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.