Poliţiştii din Prahova au făcut percheziţii la patru persoane suspectate că au înşelat zeci de oameni din toată ţara, pretinzând că au "har divin" şi că pot rezolva orice problemă socială. Prejudiciul este estimat la circa 200.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au făcut, marţi, două percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune în formă continuată, fiind puse în executare patru mandate de aducere.

"Din cercetări a rezultat că cele 4 persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale Ploieşti.

La activitate, au fost angrenaţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea probării activităţii infracţionale şi lămuririi cauzei, sub toate aspectele, fiind dispuse comisii rogatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate, pe întreg teritoriul României.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.