Patru bărbaţi suspectaţi că în luna octombrie a anului trecut cu comis două jafuri în municipiul Câmpina, din judeţul Prahova, producând pagube de aproape un milion de euro, au fost arestaţi preventiv, vineri, la o zi după ce procurorii DIICOT au făcut zeci de percheziţii în acest caz şi au audiat zeci de persoane în acest dosar. Suspecţii au pregătit minuţios jafurile, inclusiv urmărind victimele pe perioade lungi de timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cauză s-a reţinut că, în septembrie 2022, cei patru inculpaţi şi doi suspecţi s-au constituit într-un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea de infracţiuni de tâlhărie/furturi generatoare de câştiguri materiale însemnate. Astfel, la data de 24.10.2022, în municipiul Câmpina, membrii grupului infracţional organizat, prin violenţă, au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro. Inculpaţii au desfăşurat o activitate de pregătire în scopul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informaţii despre victime, procurarea de echipamente necesare activităţii infracţionale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă şi luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor. Grupul infracţional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alţi suspecţi care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziţionarea unor instrumente utilizate în săvârşirea faptei şi ascunderea acestora ulterior comiterii infracţiunii de tâlhărie” informează oficialii DIICOT.
Joi, procurorii au făcut 47 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Ilfov şi Dâmboviţa, ridicând şi ducând la audieri peste 20 de persoane, la sediul DIICOT Ploieşti.
În urma descinderilor domiciliare au fost identificate şi ridicate două pistoale cu glonţ, elemente de muniţie de calibrul 9 şi 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe şi obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanţe, acte schimb valutar şi transfer monetar). 
Vineri, patru dintre suspecţi au fost arestaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.