Ursoaica şi puiul ei care, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost filmaţi într-o zonă de locuinţe din staţiunea Azuga de pe Valea Prahovei, femela rupând un gard în încercarea de a intra într-o gospodărie, au coborât din nou în oraş, miercuri seară, şi au intrat în mai multe curţi, însă fără a provoca pagube importante sau victime. Autorităţile anunţă că se fac demersuri pentru relocarea celor două animale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ursoaica din Azuga care week-endul trecut a fost filmată în timp ce rupea scânduri din gardul unei curţi, încercând să intre în gospodărie, a coborât din nou cu puiul său, în oraş, în căutarea hranei prin gospodăriile oamenilor. Locuitorii de pe strada Parcului au solicitat intervenţia autorităţilor miercuri seară, în jurul orei 20:30, iar un echipaj al Jandarmeriei Prahova a intervenit pentru a alunga animalul. 
 
"Jandarmii au procedat la îndepărtarea persoanelor care se aflau în apropiere şi la înştiinţarea cetăţenilor cu privire la potenţialul pericol, totodată folosind semnale acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice spre zona forestieră. De această dată, urşii au reuşit să intre în mai multe gospodării, însă fără a produce victime sau pagube însemnate, jandarmii reuşind sa-i îndepărteze spre zona împădurită”, a transmis, joi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova.
 
Conform Jandarmeriei, reprezentanţii Ocolului Silvic Azuga aflaţi la faţa locului au confirmat faptul că sunt aceiaşi urşi care, săptămâna trecută, au încercat să intre într-o gospodărie şi că sunt făcute demersuri pentru relocarea lor.
 
Autorităţile le recomandă celor care întâlnesc urşi că nu se apropie de animale, să încerce să se îndepărteze din zonă şi să sune la 112 pentru a primi ajutor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.