Salvamontiştii din staţiunea Buşteni le atrag turiştilor atenţia asupra faptului că sus, pe munte, este în continuare zăpadă şi trebuie să se echipeze corespunzător înainte de a urca pe traseele din Bucegi. Avertismentul vine după ce, miercuri, o turistă a cerut sprijinul Salvamont în condiţiile în care talpa ghetelor cu care a urcat spre Babele s-a desprins, femeia mergând în şosete prin zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să reamintim că iarna nu a trecut în munţi şi că un traseu relativ uşor pentru cei antrenaţi şi bine echipaţi, poate să pună mari probleme celor care nu prea au legătură cu muntele. Astăzi în decurs de numai trei ore, salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au intervenit în două cazuri aproape identice: Pe traseul Babele - Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculţă în zăpadă care pe alocuri depăşeşte un metru grosime. Pentru că a venit echipată cu ghetuţe de stradă, pur şi simplu, i-a căzut talpa.  A mers în ciorapi, până i-au îngheţat picioarele şi când nu a mai putut, a sunat după ajutor”, scriu salvatorii montani din Buşteni, miercuri după-amiază, pe Facebook. 
 
Aceştia menţionează că la doar câteva minute de primul caz, o altă femeie de 46 de ani, a cerut sprijinul salvamontiştilor, suferind epuizare fizică pe acelaşi traseu. 
 
 
Femeia  intenţiona să ajungă la Crucea Eroilor, împreună cu fiul ei, dar au urcat pe munte încălţaţi cu pantofi sport de vară.
 
În ambele situaţii, cele două femei au fost recuperate şi coborâte tefere în staţiune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.