Poliţiştii prahoveni audiază, miercuri după-amiază, nouă adolescenţi - rude sau vecini între ei - care de mai mult timp terorizează un cartier din Ploieşti, unde comit furturi, distrugeri şi acte de violenţă, printre victimele lor numărându-se inclusiv o persoană cu dizabilităţi, agresată fizic pe stradă. Primele date din ancheta Poliţiei arată că cei nouă au cauzat un prejudiciu de aproape 18.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nouă tineri cu vârste între 13 şi 17 ani sunt audiaţi, miercuri după-amiază, la sediul Poliţiei municipiului Ploieşti, într-un dosar care vizează infracţiuni de furt calificat, distrugere şi lovire sau alte violenţe.
 
Cei nouă au fost ridicaţi în urma a şapte percheziţii făcute la domiciliile familiilor lor, iar la audieri sunt însoţiţi de către părinţi sau reprezentanţii legali. 
 
”Poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au documentat activitatea infracţională a tinerilor care în cursul anului 2022 ar fi sustras bunuri, dar şi diverse sume de bani din locuinţe şi societăţi comerciale. În urma săvârşirii infracţiunilor aceştia ar fi distrus distrus mai multe obiecte de mobilier. Totodată, tinerii ar fi exercitat acte de violenţă asupra altor tineri dar şi asupra unei persoane cu dizabilităţi”, informează Poliţia Judeţeană Prahova.
 
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că cei nouă sunt rude, fiind vorba despre doi fraţi dintr-o familie, doi din altă familie, ori sunt vecini unii cu alţii şi au format un grup care de mai mult timp terorizează cartierul Bereasca, situat la periferia Ploieştiului. 
 
Pe lângă furturile de care sunt suspectaţi, tinerii au ajuns să agreseze oameni pe stradă, nemulţumiţi că aceştia se uitau ”urât sau insistent” către grupul lor. Una dintre victime este o persoană cu dizabilităţi, pe care tinerii cu pus-o la pământ, îmbrâncind-o.
 
Prejudiciul calculat în cadru anchetei în urma faptelor tinerilor se ridică la aproximativ 17.800 de lei.
 
”În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite o parte din bunurile sustrase, dar şi mijloace materiale de probă”, menţionează Poliţia Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.