Peste 200 de persoane - poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti, pădurari şi voluntari - au fost mobilizaţi pentru căutarea unei adolescente care a plecat de la o stână din zona oraşului Comarnic şi nu a mai ajuns acasă. Fata, care are handicap sever şi nu poate comunica, a fost găsită de salvamontişti, miercuri, la zece kilometri depărtare de locul de unde a plecat, într-o zonă greu accesibilă. Salvatorii afirmă că este ”o minune” faptul că a fost găsită în viaţă, având în vedere condiţiile în care şi-a petrecut noaptea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dispariţia fetei a fost anunţată, marţi seară, la Poliţia oraşului Comarnic, un bărbat sesizând că adolescenta de 16 ani, din Comarnic, a plecat de la o stână din extravilanul oraşului, fără a mai ajunge acasă.
 
”În baza sesizării şi având în vedere împrejurările alarmante în care a avut loc dispariţia minorei, la faţa locului au fost mobilizate forţe sporite, formând echipe mixte, formate din: 42 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - Serviciul de Investigaţii Criminale, fiind folosit şi un câine de urmă, precum şi poliţişti ai Poliţiilor orăşeneşti Comarnic şi Breaza, 20 de jandarmi montani, 9 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, 28 de lucrători din cadrul Salvamont Prahova, doi lucrători de la Garda Forestieră, 70 de voluntari cu A.T.V-uri, dar şi un echipaj aerospaţial format din patru persoane. Căutările s-au desfăşurat în cursul zilei de ieri, în cursul nopţii trecute şi continuate astăzi, în zona în care a fost semnalată dispariţia acesteia”, anunţă, miercuri, oficialii Poliţiei judeţene Prahova. 
 
Miercuri seară, fata a fost găsită de salvamontişti într-o zonă submontană greu accesibilă, la aproximativ 10 kilometri de locul dispariţiei. 
 
Reprezentanţii Salvamont Prahova au declarat că fata are handicap sever şi nu poate comunica. Ea a fost căutată cu dronele Salvamont, iar în sprijin a intervenit şi elicopterul de la Braşov, care este alocat special pentru misiuni de salvare montană. 
 
”Ţinând cont ca era dispărută de ieri după-amiază, e un miracol că am găsit-o în viaţă după aproximativ 24 ore. Azi noapte au fost temperaturi negative şi vânt puternic. Era în stare de hipotermie şi avea mici escoriaţii. A fost dusă la Spital Judeţean Braşov cu elicopterul”, a declarat şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu.
 
Poliţia anunţă că face verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale, dacă va fi cazul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.