Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova anunţă, vineri, că măsurătorile realizate pentru ziua de joi în Ploieşti şi în jurul municipiului arată că, în urma incendiului izbucnit la groapa de gunoi de la Boldeşti Săceni, situată în apropiere de Ploieşti, indică depăşiri ale valorilor medii pentru indicatorul particule în suspensie-PM10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru indicatorul particule in suspensie fracţia PM10 gravimetric, în data de 02.11.2023 au fost înregistrate depăşiri ale valorii medii zilnice, astfel: în staţia PH1-Gheorghe Grigore Cantacuzino a fost înregistrată o valoare medie zilnică de 63.77 µg/m³, iar în staţia PH3-Blejoi a fost înregistrată o valoare medie zilnică de 57.88 µg/m³ . În conformitate cu prevederile Legii 10412011 privind calitatea aerului înconjurător, valoarea-limită pentru protecţia sănătăţii umane pentru indicatorul particule n suspensie PM10 este de 50 µg/m³  pentru perioada medie de o zi. În staţiile PH2 -Piaţa Victoriei şi PH6-Mihai Bravu nu au fost înregistrate depăşiri ale valorii limită zilnice”; transmite, vineri, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, printr-un comunicat.
Conform aceluiaşi document, pentru indicatorul monoxid de carbon, valoarea maximă pentru probe medii de scurtă durată a fost înregistrată în punctul de măsurare Boldeşti Scăeni – Strada Poligonului, joi, în intervalul orar 06:50-07:20, aceasta fiind de 2.53 mg/mc, în condiţiile în care legislaţia stabileşte că în zonele protejate concentraţia maximă admisă pe probe medii de scurtă durată pentru indicatorul monoxid de carbon este de 6 mg/mc.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova informează că vineri continuă acţiunea pompierilor în încercarea de a lichida incendiul de la groapa de gunoi de la Boldeşti Scăeni, la faţa locului se vor acţionând cinci autospeciale de stingere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.