Două persoane care miercuri au mers pe o insulă formată în apele râului Teleajen au fost scoase de către pompieri, după ce nivelul apei a crescut, ca urmare a ploilor abundente. Un trecător care i-a văzut pe cei doi a sunat la 112, cerând ajutor, iar iniţial cei doi au refuzat să vină la mal, spunând că se descurcă singuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti au intervenit pentru salvarea a 2 persoane blocate pe o porţiune de pământ în albia râului Teleajen. Imediat, la locul indicat au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o autospecială cu scafandru şi o barcă de salvare. În urma intervenţiei prompte a pompierilor, persoanele au fost aduse la mal fără a necesita îngrijiri medicale”; transmite, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. 
 
Incidentul a avut loc în localitatea Bucov, în apropiere de Ploieşti. Surse din rândul salvatorilor au declarat pentru News.ro că un martor, care i-a văzut, de pe un pod, pe cei doi aflaţi pe insula formată în mijlocul apelor, şi care a observat că nivelul râului creşte, a sunat la 112 cerând ajutor. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că cei doi refuză să iasă la mal, spunând că au ajuns acolo mergând prin apă şi la fel vor ieşi.  
În cele din urmă, cei doi au fost de acord să fie ajutaţi să ajungă cu bine la mal.
În judeţul Prahova a plouat abundent, în ultimele ore, mai multe localităţi din judeţ aflându-se sub avertizre cod roşu de ploi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.