Procurorii DIICOT Ploieşti au reţinut, vineri, două persoane inculpate într-un dosar de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de stupefiante. Anchetatorii au găsit, în urma percheziţiilor, 2,8 kilograme de cannabis, dar şi cocaină şi sume mari de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti al acestei structuri au dispus, vineri, reţinerea a doi inculpaţi, pentru trafic de droguri de mare risc, participaţie improprie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept, instigare la introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, fără drept.
 
Cei doi sunt acuzaţi că au introdus în ţară, prin intermediul unei firme de curierat, cocaină care urma să fie comercializată către consumatori din judeţul Prahova. Drogurile proveneau din Spania.
 
Mandatele de reţinere au fost emise la o zi după ce, în acelaşi dosar, anchetatorii l-au prins în flagrant pe unul dintre inculpaţi, după ce a ridicat de la firma de curierat coletul ce conţinea 200 de grame de cocaină.
 
"La data de 04.02.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, în urma cărora au fost ridicate 120 de grame de cocaină, 2,8 kilograme de cannabis, 80 de grame de rezină de cannabis, seminţe de cannabis, precum şi sumele de 90.661 de lei, 6.755 de euro, 1.750 de lire, 820 de dolari, 100 de franci, 550 de franci elveţieni”, transmite DIICOT.
 
Procurorii au cerut  Tribunalului Prahova emiterea de mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele celor doi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.