Doi bărbaţi din judeţul Prahova au fost reţinuţi într-un dosar instrumentat de DIICOT, dosar în care sunt inculpaţi pentru trafic de persoane. Cei doi au obligat o femeie cu handicap, rudă a unuia dintre exploatatori, să facă activităţi de videochat, luându-i toţi banii astfel câştigaţi. Ca să reziste cât mai mult, femeia primea produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul prescris de medici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2021, inculpaţii,  profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap şi necesitând monitorizare şi tratament de specialitate), au recrutat-o şi adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activităţi de videochat. Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre inculpaţi, a fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice şi fizice, să desfăşoare activităţile, strict în folosul inculpaţilor, care pentru a creşte perioada de expunere în mediul online, i-au oferit spre consum  produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate” se arată într-un comunicat al DIICOT.
Anchetatorii ai identificat, pe parcursul cercetărilor, şi o a doua victimă pe care cei doi au determinat-o, să practice acelaşi tip de activităţi, în scopul de a obţine beneficii financiare importante de pe urma ei.
În urma unei percheziţii într-o locuinţă din judeţul Prahova procurorii şi poliţiştii au ridicat mai multe probe relevante pentru dosar. Marţi, cei doi vor fi prezentaţi unui complet de la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.