Poliţiştii prahoveni au reţinut, miercuri seară, cinci persoane – membri ai lumii interlope din judeţul Prahova – care în luna ianuarie a acestui an s-au bătut cu cuţitele pe stradă, unul dintre ei având nevoie de aproximativ o lună de îngrijiri medicale. În urma scandalului, niciunul dintre cei implicaţi nu a depus plângere, dosarul fiind deschis după ce poliţiştii sau autosesizat, iar victima bătăii se numără printre cei reţinuţi, fiind acuzat de favorizarea făptuitorului, pentru că a încercat că îngreuneze ancheta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Printre cei reţinuţi miercuri seară de poliţiştii din Prahova se numără Nicolae Gălăţeanu, cunoscut sub porecla Raşpa şi Dobre Marcel, zis şi Marcel Spoitoru, au declarat pentru News.ro surse judiciare.
 
Cei cinci sunt suspectaţi că, în ziua de 6 ianuarie, au participat la o bătaie cu cuţite pe o stradă din Ploieşti, în scandal fiind implicate în total şapte persoane.
 
În urma scandalului, unul dintre cei implicaţi, cunoscut în lumea interlopă sub porecla „Buzatu”, a ajuns la spital, având mai multe tăieturi în zona feţei şi a avut nevoie de aproape o lună de îngrijiri medicale. 
 
După scandalul din 6 ianuarie, niciunul dintre cei implicaţi nu a depus plângere, însă poliţişti s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie calificată şi favorizarea infractorului.
 
Miercuri, anchetatorii au făcut descinderi la 12 adrese, cei şapte participanţi, care au vârste între 17 şi 55 de ani, la scandal fiind duşi la audieri iar cinci dintre ei fiind reţinuţi. 
 
În urma celor 12 percheziţii, poliţiştii au ridicat mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, 5 cuţite, 3 săbii, un baston electroşoc şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.
 
Sursele citate au precizat că bărbatul care a fost victima celorlalţi patru reţinuţi a fost şi el reţinut deoarece, pe parcursul anchetei, a încercat să tergiverseze şi să îi inducă în eroare pe poliţişti. Iniţial, el a pretins că cei care l-au bătut i-au furat o borsetă în care avea 8000 de lire sterline. Verificările au arătat însă că el a minţit, încercând să scape astfel de o datorie pe care ar fi avut-o la cei care l-au agresat.
 
În cursul zilei de joi cei cinci vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru ca procurorii să dispună dacă cer alte măsuri preventive în privinţa lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.