Un bărbat din judeţul Neamţ a fost reţinut şi este cercetat pentru înşelăciune după ce a cerut bani măicuţelor de la o mănăstire din Prahova, pretinzând că vrea să doneze lemne pentru încălzirea lăcaşului de cult şi cerând doar banii pentru transportul acestora. Prima oară a reuşit să obţină 1.000 de lei, însă a doua oară a fost prins în flagrant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate, joi, de Poliţia judeţeană Prahova, suspectul este un bărbat în vârstă de 68 de ani din judeţul Neamţ.
 
El a sunat, în urmă cu o lună, la mănăstirea din localitatea prahoveană Poienarii Burchii şi a spus că vrea să doneze o cantitate de lemne, dar că nu are şi banii pentru transportul acestora, cerând o mie de lei. Măicuţele de acolo i-au dat banii, dar bărbatul nu a mai apărut niciodată cu lemnele promise. La acel moment, reprezentanţii mănăstirii au decis să nu depună plângere cu privire la ceea ce s-a întâmplat. 
 
Săptămâna aceasta, bărbatul a contactat-o din nou pe măicuţă, pretinzând că este o altă persoană care doreşte să doneze lemne. Folosind aceeaşi metodă, el a cerut, de data aceasta, 1.500 de lei pentru a cumpăra motorina necesară transportului. Măicuţa a anunţat Poliţia, care a organizat un flagrant. Miercuri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi va fi dus la parchet, procurorul urmând a decide dacă ia alte măsuri preventive în privinţa acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.