Pompierii din Prahova intervin joi, pentru a treia zi consecutiv, în pădurea de la Valea Doftanei, din apropierea lacului de acumulare Paltinu, pentru a se asigura că toate focarele incendiului care a cuprins 12.000 de metri pătraţi de vegetaţie sunt stinse. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova precizează că a ars lemn de fag, de esenţă tare, iar vântul a făcut ca unele bucăţi de lemn sa se reaprindă, în aceste condiţii pompierii verificând din nou zona, pentru a se asigura că incendiul nu reizbucneşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pompierii din cadrul ISU Prahova continuă să monitorizeze, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, zona din apropierea barajului Paltinu unde marţi a izbucnit un incendiu care s-a extins pe 12.000 de metri pătraţi. 
Joi, pompierii se află din nou în pădure pentru a continua acţiunile de recunoaştere şi a stinge toţi buştenii care mai fumegă. 
„Lemnul este de esenţă tare, fag, astfel că trebuie acordata o atenţie deosebită stingerii. De asemenea, prezenţa vântului a făcut ca unele bucăţi de lemn sa se reaprindă. Nu vom părăsi zona pana nu vom fi siguri ca nu mai exista posibilităţi de reaprindere”; au transmis oficialii ISU Prahova. 
Marţi şi miercuri, pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiului care a izbucnit într-o zonă greu accesibilă. Intervenţia, care a fost una foarte dificilă, a avut loc atât pe cale terestră, cât pe apă, cu ajutorul bărcilor, fiind folosite inclusiv motopompe pentru stingerea focului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.