Jandarmii prahoveni au intervenit, la acest sfârşit de săptămână, în patru localităţi pentru alungarea unor urşi care şi-au făcut apariţia în zone locuite. Animalele au apărut pe străiz, la tomberoane, dar şi pe pârtia de schi din staţiunea Azuga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În total, de vineri şi până luni dimineaţă echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova au avut 20 de intervenţii pentru alungarea urşilor, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, Daniel Chirvase. Potrivit acestuia, animalele şi-au făcut apariţia în zone locuite de oameni în staţiunile Azuga, Buşteni, Sinaia, dar şi în comuna Şotrile. 
Ei au fost văzuţi pe străzi, căutând mâncare la tomberoane, iar în unul dintre cazuri ursul a fost văzut pe pârtia Sorica din staţiunea Azuga. 
În noaptea de duminică spre luni, localnicii din staţiunea Buşteni au solicitat intervenţia autorităţilor după ce o ursoaică cu patru pui a fost văzută în oraş. Când patrula de jandarmi a ajuns la locul indicat, animalele plecaseră din zonă. Echipajul Jandarmeriei a rămas pentru a monitoriza zona.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.