Procurorii şi poliţiştii prahoveni au făcut, miercuri, 15 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor în afaceri cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate în care anchetatorii au calculat un prejudiciu care depăşeşte 700.000 de lei. Şaisprezece persoane sunt audiate la Poliţia judeţeană Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, anchetatorii au făcut două percheziţii în municipiul Ploieşti şi în comuna prahoveană Târgşorul Vechi şi alte 13 descinderi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente considerate mijloace de probă, iar 16 persoane au fost duse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierilor.
 
"În fapt, în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat. Mai mult, prin intermediul unor persoane interpuse a fost creat un lanţ economic şi financiar care să dea aparenţa legalităţii operaţiunilor şi posibilitatea retragerii sumelor de bani rezultate din activitatea infracţională", se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. 
 
Conform sursei citate, prejudiciul creat calculat până în prezent este de 709.228 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.