Pompierii prahoveni intervin, miercuri după-amiază, pentru inundarea depozitului de mase plastice din Ploieşti care a fost cuprins de un incendiu în urmă cu peste 68 de ore şi care nu a putut fi lichidat. Zece autospeciale cu apă şi spumă vor fi descărcate de deasupra în hala în care încă mai sunt focare şi în care pompierii nu pot intra întrucât există pericol să se prăbuşească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări date publicităţii miercuri de ISU Prahova, comandantul acestei unităţi a decis, miercuri, ca hala cuprins de flăcări să fie inundată în totaitate, cu ajutorul a zece echipaje de stingere cu apă şi spumă şi al unei autospeciale de salvare de la înălţimi care va refula apă de deasupra halei.

Decizia a fost luată în condiţiile în care pompierii nu au putut intra î hala cuprinsă de flăcări structura de rezistenţă a acesteia fiind grav afectată.

“Echipajele de pompieri au adoptat o intervenţie defensivă, ceea ce presupune că nu pot pătrunde în hala în care se manifestă incendiul, din cauza riscului iminent de  prăbuşire a elementelor de construcţie, structura de rezistenta fiind grav afectată şi ar pune în pericol viaţa echipajelor în ipoteza acţionării din interior” precizează ISU Prahova.

Reprezentanţii instituţiei au menţionat şi că în urma analizei specialiştii au constatat că hala respectivă este o clădire existentă pentru care nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

“Până în prezent specialiştii noştri nu au efectuat efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la obiectivul menţionat, ceea ce presupune şi că nu s-au aplicat sancţiuni” se arată în indormarea ISU Prahova.

Incendiul la depozitul de mase plastice deţinut de firma Urban-ICIM a ibuzcnit duminică după amiază, iar flăcările au distrus 5000 de tone de plastic, da şi utilaje, cauciuc, hârtie. Nimeni nu a fost rpnit în incendiu, singurul angajat aflat îm zonă la momentul, izbucnirii fiind un paznic.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.