Poliţiştii locali din Timişoara, care patrulează pe Canalul Bega cu noua şalupă achiziţionată de Primărie, au depistat un grup de cinci migranţi din Iran şi Irak care se adăposteau sub un pod. Aceştia nu au putut comunica întrucât nu cunosc nici limba română, nici engleza, iar autorităţile urmează să-i identifice şi să stabilească dacă deţin documente de şedere în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni al Poliţiei Locale Timişoara, poliţiştii locali aflaţi în patrulare cu şalupa pe Bega au observat sub Podul Mihai Viteazul, un grup de cinci persoane care stăteau înghesuite, încercand să se ascundă sub pod.

”Poliţiştii locali au efectuat manevrele de acostare la mal şi s-au deplasat spre baza podului pentru a identifica persoanele. Cei în cauză nu au putut comunica, deoarece nu cunoşteau nici limba română, nici limba engleză, decât foarte puţin, şi nu deţineau documente asupra lor”, se arată în comunicat.

Persoanele în cauză susţin că sunt din Iran şi Irak.

Cei cinci au fost preluaţi de poliţiştii de la Secţia 5 din Timişoara, care au sosit şi ei la faţa locului, urmând să se stabilească identitatea lor şi situaţia în care sunt.

Poliţia Locală Timişoara este singura din ţară care deţine o şalupă, ambarcaţiunea fiind achiziţionată de Primărie pentru ca agenţii să monitorizeze oraşul şi Canalul Bega. 

Tot luni, poliţiştii şi jandarmii au descins în tabăra ilegală de refugiaţi de la marginea Timişoarei, de pe Calea Aradului, depistând 42 de refugiaţi, solicitanţi de azil în România, care stau în corturi în încercarea de a ieşi ilegal din ţară către Spaţiul Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.