Poliţiştii le recomandă turiştilor care se întorc din minivacanţa de 1 Mai pe DN 1 Braşov - Ploieşti să folosească rutele alternative DN 1A, prin Cheia, şi DN 71, prin Târgovişte, în condiţiile în care în a doua parte a zilei este posibil ca traficul să se intensifice. De asemenea, turiştii care vin de la mare pe Autostrada Soarelui sunt sfătuiţi, pentru a nu se crea aglomeraţie la staţia de taxare de la Feteşti, să plătească taxa prin SMS sau la benzinării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la această oră nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi pe care circulaţia să fie oprită din cauza vreunui accident, dar nici probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului.

Poliţiştii atrag atenţia că este posibil ca în a doua parte a zilei traficul rutier să se intensifice, ca urmare a întoarcerii turiştilor din minivacanţa de 1 Mai, atât pe DN1 Braşov - Ploieşti, cât şi pe Autostrada A2 Constanţa - Bucureşti.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1, şoferii pot lua în considerare ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti, iar de la Sinaia către Capitală se poate veni şi pe ruta DN71 Sinaia – Târgovişte – Bâldana – DN7 – Bâldana – Bucureşti.

De asemenea, turiştii care se vor întoarce din zona Bran – Moeciu către Bucureşti vor putea folosi, dacă va fi necesar, şi ruta DN73 Bran – Câmpulung – Piteşti – A1 – Piteşti – Bucureşti (alternativă la traseul Bran – Râşnov – Predeal – Sinaia – Ploieşti – Bucureşti, pe DN1).

De asemenea, poliţiştii precizează că în a doua parte a zilei este posibil să se creeze aglomeraţie la staţia de taxare de la Feteşti, de pe Autostrada Soarelui.

”Pentru evitarea situaţiilor neplăcute determinate de numărul mare de şoferi care vor dori să plătească taxa respectivă la casele staţiei, recomandăm ca plata să se facă prin sistemele electronice. În acest sens, precizăm că taxa se poate plăti şi prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Şoferii trebuie să ţină seama că se poate trece prin staţie liber, cu condiţia ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00”, potrivit Centrului Infotrafic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.