Poliţiştii din Mureş au descoperit, în noaptea de miercuri spre joi, 3.000 de litri de băuturi alcoolice, sticlele fiind transportate fără acte cu un microbuz care a fost oprit la un control în trafic. Sticlele erau ascunse în saci de rafie, acoperiţi cu pături. Şoferul este cercetat penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, împreună cu poliţiştii din Ungheni, au oprit pentru control, pe D.N.15 (E60), în localitatea Recea, un microbuz condus de un bărbat de 40 de ani din Covasna.

În urma controlului, în interiorul autoutilitarei au fost descoperite 1.500 de sticle de doi litri umplute de alcool, fără a avea aplicate etichete de marcaj fiscal. Sticlele erau ascunse în saci de rafie, acoperiţi cu pături.

Pentru stabilirea tipului de alcool descoperit, au fost prelevate probe, pentru a fi trimise Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Conform unui comunicat al IPJ Mureş, toată cantitatea de alcool a fost ridicată, iar şoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal. Bărbatul va fi cercetat pentru ”deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.