Poliţiştii din Buzău au realizat cea mai mare captură de arme de vânătoare şi muniţie din ultimii 20 de ani şi au destructurat o reţea de braconieri care vânau pe fonduri de vânătoare ale AJVPS, cu sprijinul unor paznici. Opt persoane sunt cercetate pentru braconaj şi pentru introducerea în ţară în mod ilegal a unor arme şi muniţii. Este vizat şi paznicul unui fond de vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, acţiunea împotriva celor care deţin ilegal arme de vânătoare şi participă la partide ilegale de vânătoare a debutat la începutul lunii, când poliţiştii au descins la locuinţele a doi bărbaţi din Gura Teghii, posesori de arme de vânătoare, cu privire la care existau date că au preocupări în ceea ce priveşte braconajul cinegetic.

În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au ridicat două arme de vânătoare, aproximativ 220 de cartuşe de vânătoare, precum şi peste 50 de kilograme de carne de vânat în diferite stadii de preparare, un craniu de urs, un trofeu de cerb şi fragmente osoase de porc mistreţ.

Ulterior, 10 percheziţii au fost făcute la adrese din Mărăcineni, Verneşti, Gălbinaşi, Scorţoasa, Merei şi în municipiul Buzău. De această dată, vizaţi au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 61 de ani din Merei,
Mărăcineni şi Buzău.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 14 arme, din care 11 letale, deţinute legal şi folosite la activităţi de braconaj, aproape 2200 cartuşe, o arbaletă cu 3 săgeţi cu vârfuri metalice, 5,6 kg de alice, mai multe dispozitive pentru confecţionarea cartuşelor, precum şi dispozitive pentru transformarea armelor cu care indivizii vânau. Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi 129 de kilograme carne vânat (mistreţ, căprior, iepure).

Din cercetări a reieşit că unul dintre bănuiţi, în vârstă de 45 de ani, din Mărăcineni, ar fi introdus ilegal în ţară arme şi muniţii, pe care ulterior
le-ar fi pus în circulaţie către ceilalţi buzoieni şi totodată le-ar fi folosit la braconaj.

În final, poliţiştii buzoieni au descins la o altă locaţie din Insula Mare a Brăilei, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, de unde au ridicat pentru continuarea cercetărilor 9.035 cartuşe de calibre diferite, susceptibile a fi introduse ilegal în ţară, precum şi peste 2.500 exemplare păsări, sitari, ciocârlii, raţe becaţine, etc, despre care specialiştii urmează să stabilească dacă fac parte  dins pecii protejate.

În acest dosar, în care poliţiştii apreciază că au realizat cea mai mare captură de arme de vânătoare şi muniţie din ultimii 20 de ani, 8 persoane sunt cercetate pentru braconaj şi pentru introducerea în ţară în mod ilegal a unor arme şi muniţii, iar un bărbat a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Suspecţii desfăşurau activităţi de braconaj pe un fond privat, dar şi pe mai multe fonduri de vânătoare ale AJVPS.

Cercetările au scos la iveală chiar implicarea unui paznic de vânătoare, asupra căruia există suspiciunea de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.