Poliţia Română a desfăşurat, marţi, operaţiunea ”Foc de artificii”, în cadrul căreia au fost făcute 46 de percheziţii la persoane suspectate de vânzarea ilegală de articole pirotehnice. Au fost constituite 47 de dosare penale, cu un total de 51 de infracţiuni, fiind aplicate şi 19 amenzi. Peste 2 tone de articole pirotehnice au fost confiscate. Verificările în acest domeniu au început în noiembrie, fiind constituite 531 de dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 28 decembrie a.c., poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 46 de percheziţii domicilare, vizând operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. În cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii”, în cursul acestei zile, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  2.229 kg.  de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 si P1, în valoare totală de aproximativ 32.500 de lei. Au fost constituite 47 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 51 de infracţiuni, fiind aplicate 19 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.150 de lei”, a transmis, marţi, Poliţia Română.  
 
Sursa citată a precizat că poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Mureş au efectuat 24 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 300 kg. de articole pirotehnice, categoriile P1, F1- F3, în valoare de 20.000 de lei. 
 
Poliţiştii din Teleorman au făcut 6 percheziţii şi au indisponibilizat 400 kg. de articole pirotehnice, categoriile F1- F3, în judeţul Ialomiţa au fost 5 percheziţii domiciliare, în Galaţi 3 percheziţii domiciliare, în urma cărora au ridicat 45 kg. de articole pirotehnice, categoriile P1 şi F1, în valoare de 1.500 de lei. 
 
Poliţiştii din Olt au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate 320 kg. de articole pirotehnice, de diferite categorii. 
 
Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Vaslui au desfăşurat 2 percheziţii domiciliare şi au ridicat 10 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii, în valoare de 1.000 de lei. În  Covasna au fost 3 percheziţii domiciliare, în urma cărora au ridicat 4 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii. 
 
Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ilfov au efectuat o percheziţie domiciliară şi o acţiune de prindere în flagrant delict, fiind descoperite şi ridicate 1.150 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii. 
 
”În perioada 22 noiembrie – 27 decembrie 2021, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  63.593 kg. articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare totală de aproximativ 2.142.215 lei. Au fost înregistrate 531 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 616 infracţiuni, fiind aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 168.650 de lei”, au mai transmis poliţiştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.