Poliţia Locală Timişoara patrulează cu o şalupă pe Canalul Bega pentru a monitoriza evenimente negative cum ar fi copaci căzuţi în apă, obiecte de mari dimensiuni care blochează circulaţia altor ambarcaţiuni, dar şi stadiul investiţiilor din zonă. Ambarcaţiunea a fost cumpărată cu peste 130.000 de lei, iar cinci poliţişti au obţinut permis pentru a putea circula pe apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de marţi al Poliţiei Locale Timişoara, şalupa patrulează încă de luni, după ce un număr de cinci poliţişti locali din cadrul Biroului Patrulare Navală au participat la cursul de iniţiere şi au susţinut examenul de permis pentru a putea circula pe apă. De asemenea, şalupa a obţinut toate aprobările necesare pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

”Poliţiştii locali patrulează cu şalupa în două schimburi, după-amiaza şi noaptea, şi au început deja să monitorizeze aspectele negative precum copaci uscaţi căzuţi în apă, PET-uri, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care periclitează circulaţia în scop de divertisment a altor ambarcaţiuni, precum şi activitatea de patrulare a şalupei Poliţiei Locale, dar conferă şi un aspect inestetic zonei”, se arată în comunicat.

De altfel, Poliţia Locală va iniţia în perioada următoare o acţiune de igienizare a malurilor şi a luciului de apă, cu poliţişti locali, pe bază de voluntariat, la care vor fi angrenaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei şi ai societăţii de salubrizare Retim.

”Poliţia Locală Timişoara este prima din ţară care are în dotare o şalupă cu care patrulează pe apă”, mai arată sursa citată.

Ambarcaţiunea a costat 130.840 de lei, preţ care include TVA, fiind cumpărată de la firma Spatyard din Galaţi, aceeaşi care a construit şi vaporaşele Timişoarei care urmează să fie folosite pentru transportul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.