Poliţia Locală Cluj-Napoca a prezentat, vineri, un segway, cumpărat cu 14.000 de lei, care va fi folosit în misiunile de patrulare în zona Parcului Central din oraş. Şeful Poliţiei Locale a spus că ideea i-a aparţinut primarului Emil Boc, după ce a făcut o vizită în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul de transport a costat 14.000 de lei şi ajunge la o viteză maximă de 20 de km/h, urmând să fie dotat cu girofar şi claxon.

Potrivit şefului Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean, vehiculul va fi folosit pentru misiuni de patrulare, pentru a identifica maşini parcate ilegal, dar şi în cazul unor intervenţii în oraş, când traficul este aglomerat.

”În ceea ce şi-a propus Poliţia Locală referitor la apropierea de cetăţean, rezolvarea cât mai rapidă a problemelor acestuia, începând de vineri a fost pus în funcţiune un robot de transport, un vehicul neconvenţional de tip Ninebot Elite Segway, care va fi folosit în Parcul Central al municipiului Cluj-Napoca. S-a dovedit că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali iar intervenţia este mult mai promptă”, a explicat Marcel Bonţidean.

El a precizat că ideea i-a aparţinut primarului Emil Boc, după ce a venit dintr-o vizită în străinătate.

”Este şi eficient din punct de vedere al poluării, fiind unul electric. Are o autonomie de 25 de kilometri şi se încarcă în patru ore, de la o priză normală. Poate fi utilizat pe asfalt, drumuri drepte neasfaltate, gazon, drumuri pietruite, are asistenţă la urcat şi coborât trepte. Ne-am inspirat de la poliţiile străine, a fost ideea primarului Emil Boc, după o vizită în străinătate, să achiziţionăm astfel de mijloace de deplasare”, a mai spus şeful Poliţiei Locale Cluj-Napoca.

Marcel Bonţidean a explicat că, în perioada următoare, Primăria Cluj-Napoca va achiziţiona şi alte astfel de vehicule, în funcţie de cât de eficient se va dovedi cel prezentat vineri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.