Aproximativ 163.000 de persoane şi aproape 45.000 de mijloace de transport au tranzitat frontierele româneşti în ultimele 24 de ore, erioară. În creştere cu 20 la sută faţă de perioada anterioară. Poliţiştii de frontieră se aşteaptă în continuare la creşterea valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei şi recomandă utilizarea tuturor punctelor disponibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că în ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere la nivelul întregii ţări a fost de aproximativ 163.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 44.700 treceri mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 20% faţă de media zilnică.

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 27.500 persoane şi 11.250 mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontiera fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut aproximativ 14.000 de persoane şi de peste 5.700 de mijloace de transport.

”În următoarea perioada, având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, este preconizată, în continuare, o creştere a valorilor de trafic la punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria, pe sensul de intrare în România. În acest sens, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, poliţiştii de frontieră recomandă şi utilizarea celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, in total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

Conducerea Poliţiei de Frontieră a anunţat că a dispus măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

În această perioadă, acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere peste 4.200 poliţişti de frontieră, urmând ca numărul acestora să fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi au fost acoperite cu poliţişti de frontieră toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei punctelor de frontiera.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.