Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că din trenul marfar au curs 40 de tone de uree, iar cantitatea a fost recuperată şi va fi predată operatorului feroviar. Firma transportatoare a fost amendată cu 2.000 de lei, pentru că trenul nu avea pază, iar poliţiştii verifică dacă în caz acest a fost o defecţiune sau vanele au fost acţionate de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, luni, că poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona Staţiei de Epurare, de pe strada Theodor D. Speranţia din Constanţa, se află oprit un tren de marfă, iar, la patru vagoane din cele 36 sunt deschise trapele de descărcare, ureea din interior curgând pe terasamentul căii ferate.

“Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree. Întreaga cantitate de uree deversată a fost recuperată, fiind în curs de încărcare şi predare către operatorul feroviar. În cauză se continuă cercetările, de poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa, pentru a se stabili dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acţionate de factorul uman sau a fost vorba de o defecţiune tehnică”, a precizat IPJ Constanţa.

Poliţiştii au mai stabilit în urma cercetărilor că trenul de marfă nu avea pază, iar din acest motiv firma transportatoare a primit o amendă de 2.000 de lei.

De asemenea, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.