Poliţiştii din judeţul Caraş-Severin au anunţat că nu pot concluziona că s-a tras cu o armă de foc asupra trenului Regiotrans Timişoara - Reşiţa, aşa cum fuseseră sesizaţi. Anchetatorii fac cercetări pentru distrugere, urmând să stabilească exact cu ce obiect a fost spart geamul garniturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Caraş-Severin, poliţiştii au prezentat dosarul deschis în urma incidentului sesizat prin 112 procurorului de caz, care a încadrat fapta ca distrugere.

"Din cercetările efectuate nu se poate concluziona că a fost folosită o armă de foc, specialiştii criminalişti urmând să stabilească natura obiectului care a spart geamul trenului Regiotrans 16113 Timişoara-Reşiţa Nord, printr-o expertiză fizico-chimică", se arată în comunicat.

În continuare, poliţiştii fac cercetări pentru distrugere.

Joi dimineaţă, Poliţia Judeţeană Caraş-Severin anunţa că poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Reşiţa au fost sesizaţi, miercuri, în jurul orei 22.20, prin apel de urgenţă la 112, despre faptul că asupra trenului de persoane Regiotrans 16113 Timişoara - Reşiţa Nord, automotor aparţinând unui operator privat, s-ar fi tras din exterior un foc de armă, iar o alică a pătruns prin geam, în compartiment.

Potrivit martorilor, incidentul s-a produs imediat ce trenul s-a pus în mişcare după ce a staţionat în gara Colţan din judeţul Caraş-Severin.

"Echipa operativă deplasată la faţa locului, din care a făcut parte şi un poliţist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil. Au fost însă ridicate probe, urmând a se efectua o expertiză criminalistică", se arăta în comunicat.

În urma incidentului, nu au fost persoane rănite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.