Pompierii prahoveni continuă să acţioneze marţi dimineaţă pentru lichidarea incendiului izbucnit duminică după-amiază la un depozit de mase plastice din Ploieşti. În hala cuprinsă de foc mai sunt focare care fumegă la peste 40 de ore de la izbucnirea focului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Zeci de pompieri intervin marţi dimineaţă cu şase autospeciale de stingere la incendiul izbucnit în urmă cu peste 40 de ore la un depozit de mase plastice din Ploieşti. 
 
Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae a declarat că în interiorul halei cuprinse de flăcări  continuă să se producă fum,  iar echipajele acţionează pentru ca focare existente înăuntru sa nu se reaprindă. 
 
Pompierii nu pot intra în incinta halei,  deoarece structura de rezistenţă a acesteia a fost afectată şi s-ar putea prăbuşi,  iar în aceste condiţii intervenţia se face din exterior.
 
În cele 40 de ore de intervenţie aproximativ o sută de pompieri au acţionat.  Focul a distrus cinci mii de tone de plastic,  dar şi deşeuri din cauciuc,  hârtie şi utilaje.
 
Luni după amiază,  la aproape 24 de ore de la momentul izbucnirii incendiului,  indicatorul privind existenta monoxidului de carbon în aer s-a apropiat de limita maximă admisă,  însă fără a depăşi această limită,  a anunţat Prefectura Prahova.
 
În aceste condiţii,  zona este în continuare monitorizată în ceea ce priveşte calitatea aerului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.