Doi adolescenţi cu vârste de 13, respectiv 15 ani sunt cercetaţi într-un dosar care vizează infracţiunea de distrugere, iar părinţii lor au fost amendaţi contravenţional din cauza unui incident produs în timp ce cei doi voiau să facă o fotografie. Unul dintre tineri s-a urcat cu picioarele pe litera „O” care face parte din cuvântul „Ploieşti”, iar plasticul s-a spart, cazul ajungând în atenţia Poliţiei, care a deschis dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de oficialii IPJ Prahova vineri, incidentul a avut loc joi seară, în jurul orei 20:00. 
„Poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti despre faptul că un minor din Ploieşti ar fi distrus una din literele cuvântului PLOIEŞTI situat în faţa Primăriei municipiului. Din verificări a reieşit faptul că doi minori cu vârstele de 13 şi respectiv 15 ani, în timp ce se aflau în zona centrală a oraşului au hotărât să se deplaseze către locul incidentului pentru a face câteva fotografii. La un moment dat minorul de 13 ani s-a urcat cu picioarele  pe panoul ornamental cu inscripţia Ploieşti, amplasat în faţa Primăriei, urmând ca celălalt să îi facă o fotografie pentru reţelele de socializare, spărgând astfel în partea superioară litera O”, transmite IPJ Prahova.
Aceştia menţionează că „în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”.
 
Părinţii celor doi tineri au fost amendaţi contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare, „pentru nesupravegherea acestora”.
De asemenea, poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Ploieşti cu privire la incidentul produs urmând ca valoarea prejudiciului să fie comunicată ulterior de către reprezentanţii municipalităţii. 
Într-un comunicat dat publicităţii de Poliţia Locală Ploieşti, reprezentanţii instituţiei susţin că au „condus şi predat” poliţiştilor un tânăr de 15 ani, care ar fi declarat că alţi doi adolescenţi au fost implicaţi în incidentul în urma căruia litera din plastic a fost deteriorată. 
„Tânărul S.N.D.A. a declarat că la comiterea faptei au mai participat numiţii C.L.A. şi G.D.P., aceştia fiind implicaţi, conform datelor deţinute de poliţiştii locali, şi în alte fapte de deranjare a ordinii şi liniştii publice, comise în data de 21 decembrie 2021, în Piaţa Mihai Bravu, prin adresarea de injurii şi expresii jignitoare comercianţilor din piaţă. Pentru faptele de natură contravenţională comise de aceştia, poliţiştii locali au sancţionat  părinţii pentru nesupravegherea minorilor, în temeiul Legii nr. 61/1991”, informează, la rândul său, Poliţia Locală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.